Forside Julehistorie Kalender Julemanden Rudolf Nisse Pok Konkurrencer

Børnenes egne oplevelser med dyr


07.12.

Hej Rudolf.

Nu er det snart jul, og det er koldt, vi har altid varme i huset fra vores kakkelovn, ved siden af den ligger der et dejligt blødt tæppe som min familie og jeg gav vores dyr sidste år til jul. vi har 5 katte og en hund, og de får alle en lille gave juleaften, vi plejer aldrig at være hjemme hos dem, så vi giver dem gaven før vi tager afsted, vi har altid pyntet juletræet, og når vi kommer hjem og natten kan man se at de har hygget sig godt, julepyntet ligger på gulvet. vi spænder juletræet fast så de ikke vælter det. de får en kalender og adventsgaver hele december. de ved hvornår det er tid til guf. de elsker julen ligeså højt som vi elsker dem, og det er meget. jeg kan ikke undvære mine dyr, jeg prøver altid at redder dyr som er kommet tilskade eller mangler et hjem. for 2 måneder siden fandt jeg Misser ved en købmand, hun var skadet og bange, men jeg fik hende med hjem, og hun blev en glad kat igen. men få et par uger siden var det nær gået galt, hun blev syg og vi troede ikke hun ville overleve, men med kærlig pleje og og kærlighed vandt hun.

I denne søde juletid, tænker jeg altid på alle de dyr som bliver mishandlet, eller det gør jeg så hele året igenem men specielt her op til jul hvor de burde føle sig sikre og være med i julehyggen..

Det lyder måske til mærkeligt at jeg skriver til Rudolf, men jeg har en lille kusine som jeg holder meget af, som gerne skulle tro på rudolf, så ville jeg skrive et brev om dine dyr så hun kunne se at rudolf skal man ikke være bange for.

Rigtig mange knus

- Camilla, 18 år


29.10.

Hej Rudolf!

Her forleden fandt jeg en hund, som der ikke havde noget halsbånd. Jeg tog den straks med hjem, og passede den indtil min mor kom hjem fra arbejde. Mig og min mor gik rundt omkring i kvarteret for at finde dens ejer. Da vi endelig fandt ejeren blev hun meget glad, og hundens navn var Harley. Hun havde også en anden hund, som hed Jekko. Men det var ihvertfald hvad jeg havde at fortælle!

- Kristian, 12 år


14.08.

hej rudolf.

jeg har en kat, den hedder barta, og elsker og lege den fanger fugle og mus. men en morgen fangede den en lille ællig den piv og piv og så satte vi den ned i ande dammen igen hvor den hørte til

- Julie, 13 år


12.08.

Jeg er en 2 åre gammel dreng som hedder Jógvan, som elsker dyr,jeg kommer fra Klaksvik på Færørne, jeg har ingen dyr ,men min onkel har mange får og dem er jeg helt vild med.Og så er det min farmor sum har en hund som hedder lady, den kan jeg godt lide at lege med. Vi spiller med bold og går manger turer, en dag jeg kom til farmor lå det mange hundehvalper i ladys kurv. De var så søde, men den kunde vi ikke ha, så vi gav dem væk til nogle søde børn som jeg ved er god med dem. Nu er det kun 136 dager til jul. Det bliver spænnende. Jeg glæder mig at se dig igen:)
Bedste hilsen Jógvan